Skip to main content

Erosion, a southern project awarded in Milan

A young architect from Chubut was recognized in Milan for his project. A modern building with wave facade and built
Architecture
joven arquitecto de Chubut fue reconocido en Milán
20 November, 2019

The construction of the Erosion building in Puerto Madryn is a creation of the architect Arturo González Getino. This project was awarded in Milan among the best designs in the world in the category “small rise residential buildings “.

Erosion’s idea was to show the imprint of the landscape Madrynense and its peculiarities. Taking care of its incorporation into the natural environment and the roots of the idea- project of this young architect.

Erosion in the words of its author

This building emerges claiming its origins, appealing to organic forms, product of water erosion on the coast Madrynense. It gives rise to the ravines, represented by the main facade of the building. At the same time, the facade towards the sea represents water, waves, achieving a balance of parts. It proposes a symbiosis between the functions and sections of the building and, in turn, between it and its immediate environment. It seeks to mark a balance between water and land.

Arthur Getino

Water and land

The building has in its back block, that is, in water, social, public and expansion areas. This is the case. by a logical question of visuals towards the sea, and how long they will remain its future inhabitants in those spaces.

In the front block, the land,the areas were located private and rest. To do this, this element is materialized using hanging gardens as a top-notch thermo-acoustic insulating resource. These will, in turn, serve as protection from the hustle and bustle of the street as to the low west sun.

Design issues

This project raises the gap between the two blocks for provide all inhabitants with a double orientation. Also, cross ventilation and greater acoustic insulation between the various areas, proposing in the center a core of services to supply these spaces.

The pools were strategically located in the areas of greatest prolonged solar radiation. At the same time, access to garages was allocated on the most unfavorable side by the shadows cast by the neighboring building.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

X